INTEGRANTS DEL CLUB


Daniel Palacios

Aprofitarem aquestes festes de Nadal per anar a passar un matí amb els nostres companys de Cullera.

Daniel Palacios, integrant del nostre club des del passat any, ens mostrà les seues instal·lacions i els seus coloms amb els quals està conformant tant el seu quadre reproductor com també el seu equip de viatgeres.


Actualment sols compta amb un equip d'uns 60 coloms entre els quals es troben els seus reproductors. El seu colomer d'uns aproximadament  3'5m quadrats per 2'00 m d'alçada, es caracteritza per tenir un sol compartiment suficient per a un equip d'unes 80 aus.

Els seus coloms provenen principalment d'una línia antiga de la zona, que han anat perdurant al llarg del temps i d'alguns coloms portuguesos que ha anat aconseguint de la mà d'algún conegut.

Aquesta linia antiga es caracteritza per uns  exemplars impresionants que res tenen que envejar als actuals. 
Amb un ull molt viu, un plumatje molt sedós, un cos gran i llarg característic de fons-gran-fons que no pesen gens, a més d'unes ales molt proporcionades i ventilades.
Als colombòfils presents, aquestos coloms no ens deixaren indiferents, ens  impressionaren   les seves grans qualitats.   Realment és una gran base genètica, forta i resistent que podrà anar provant i perfeccionant per a la competició junt a la introducció de coloms més actuals que li aniran facilitant els restants companys del club. 
Parella reproductora

Aquestos son alguns dels seus reproductors.
Mascle reproductor
Mascle reproductor
Emilio Albado Blai

Emilio amb un dels seus millors aadens.
Emilio és un nou colombòfil, va decidir formar part del nostre club l'any passat.  Tot i que té poca experiència en aquest món,  mostra un gran interés i una gran il·lusió per aprendre més sobre els coloms de carreres. Actualment viu a Alzira, a la capital de la comarca de la Ribera. El colomer el té situat al centre de la ciutat, entre els edificis i les cases més antigues es pot veure, tots els dies, un gran grup de coloms dibuixat al cel damunt de les grans finques.

Com podeu veure a les imatges disposa de 2 colomers i dos equips de coloms joves del 2012 i 2013. Al primer dels colomers (d'uns 3x2m) té un equip de 38 coloms. Al segón, (de 3x5m), té un equip d'uns 70 coloms i també hi té els reproductors. Cadascú d'aquestos equips els entrena per separat. 

Allí, els presents, va`m poder observar  la gran vitalitat i bon aspecte de les seves aus, de manera que pensem  que no hi ha dubte que en el futur serà un bon colombòfil que ens donarà guerra.

La base dels seus coloms són Aardens, coloms de fons i gran fons. Aquestos els va adquirir al 2012 a Manolo Montesinos un gran fondista especialitzat en aquesta raza. A banda d'alguns altres coloms que altres companys li han oferit.

Amb la seva curta trajectòria, aquest any Emilio s´ha decidit a competir amb nosaltres per primera vegada, esperem que li vaja bé i que gaudixca d'aquest món tan apasionant dels coloms missatgers.

A continuació els deixem unes imatges del seu colomer. Com comprovareu,  són unes instal·lacions molt ben acondicionades. 

1º colomer on té l'equip de 38 coloms
2º colomer on té els reproductors i l'equip format d'uns 70 colms
Reproductors
Colomer on té l'equip de 70 coloms
Colomer on té l'equi de 38 coloms

Antonio Peris
Antonio Peris viu al Brosquil, una petita pedanía baix la jurisdicció de la ciutat de Cullera. Aquesta està situada a uns 500 metres de la platja, un lloc molt tranquil i amb molt d’encant. El fet d’estar molt a prop de la costa permet gaudir durant tot l’any d’una climatología bastant atemperada, ni massa fred a l’hivern i ni massa calor a l’estiu, cosa que també beneficia amb un millor estat de forma i salut als seus coloms durant tot l’any.
Antonio és un gran company i amic que sempre que estem amb ell ens transmet eixes ganes per aprendre i per descobrir coses noves i sabers.Tot i que es troba a Cullera,  no ens costa ni ens importa gens visitar-lo sovint i passar un matí divertit amb ell. El seu primer contacte amb els coloms va ser fa tan sols dos anys, al 2010, quan Antonio va rebre uns coloms que li regalà un clombòfil ja retirat de la zona. No va ser fins el 2011 quan es posà en contacte amb nosaltres per formalitzar la seua llicència a la RFCE i iniciar-se com a comombòfil, establint contacte de manera més professional en aquest món dels coloms missatgers.
Actualment encara es troba acondicionant el seu colomer i millorant les seues instal.lacions per fer front en un futur a les diferents temporades competitives. El seu colomer, com podem observar a les imatges consta de 4 departaments, 2 dels quals están destinats a la reproducció, i els 2 restants a l’equip de viatgeres. A la reproducció està introduïnt Aardens, Hendriks, y Muller de la mà d’altres socis del club, i també línies antigues que està aconseguint de la zona en la que viu.
Per altra banda, també podem observar un solari que ha construit per a que els seus coloms puguen prendre el sol i gaudir de les vistes exteriors de forma relaxada.

Aquesta propera temporada 2013 Antonio començara a competir, així és que li dessitgem un bon començament i molts ànims.


Pepe Torres Sanz

Pepe ha passat a formar part del nostre Club molt recentment, concretament des d'aquest 2011. Pepe viu tota a vida a Alzira (València) i s'ha dedicat des dels 8 anys a la cria de coloms "laudinos" i posteriorment, sobre els 12 anys, s'inicià en la competició fins al 2007, en aquest any per motius personals es desprengué de tots els seus coloms i fins el 2011 ha estat apartat de tot tipus d'activitat colombòfila fins aquest any passat (2011). És aleshores que s'interessa pels coloms misstagers.
 
Les seves perspectives actuals en aquest món són poder gaudir d'una mica més de temps lliure per a poder competir. El seu treball li resta massa temps actualment i és per això que en aquestos moments sols s'està dedicant a configurar un gran equip de viatgeres i reproductores per a poder dedicar-se a la competició en un pròxim futur.
Els coloms amb els quals està posant la seva confiança són els Aardens que va adquirir fa una mesos a Manolo Montesinos de Dolores (cultivador de aardens purs) i "Els Portuguesos", una línia de coloms la qual aconsegúi de la mà d'alguns companys ja fa molt de temps.
Segons Pepe: "hi ha una gran diferència entre el laudino i el missatger, tant en morfologia com a nivell competitiu que el fa extraordinariament atractiu". Amb tot això tinc ganes per competir en un futur i dedicar-li el temps que es mereix aquesta modalitat".
Encara que el poc de temps li impedeix en el present endinsar-se a la competició, la il·lusió de Pepe és molt forta, sols cal observar el gran colomer que s'ha construït a la mateixa ciutat d'Alzira. Aquest consta de dos compartiments, un per a coloms adults i l'altre per a joves on en total alberga uns 60 exemplars actualment.

Nosaltres des del Club Coloms Missatgers La Costera esperem que la seva il·lusió es mantinga i que es dedique el més prompte possible a competir junt a nosaltre i poder compartir amb ell els moments tan emocionants i meravellosos que aquesta afició ens brinda temporada rere temporada.

CONSTANTINO NAVALÓN PERIS
Un gran colombòfil i exel·lent companyer

Constantino "Tino" com el solen conegèixer  al club, gaudeix amb nosaltres del mon de la colombofilia des del 2005. El seu fabulós colomer està situat a la Pobla Llarga i consta de dos departaments; un per als reproductors i una altre per al grup de viatgers queformat per uns 50 yerlings amb el qual sol afrontar  cada temporada.
Tino està gaudint d'un fabulós quadre reproductor format per Jan Aardens i d'unes parelles adquirides procedents de Rudy Hendrykch, colombòfil d'una actual i exel·lent reputació a nivell europeu. Aquest quadre reproductor està donant-li moltes satisfaccions sobre tot a nivell competititu. Si mirem els seus últims resultats podem comprovar com es classifica al capdavant, sobretot, a partir dels 600km, marcant inclús en el dia dels 800 kilòmetres.

Alguns dels seus últims resultats que podem destacar al 2011 son:

1º i 9º social Beziers 567km.
2º campionat Gran fons social.

És evident que tino ha anat especialitzant-se poc a poc en els fons i grans fons i així ho fan constar els reslutats que els seus coloms aconsegueixen cada temporada.

Gran colombòfil i també un gran home que comparteix amb els restants companys colombòfils tots els seus sabers i la seua il·lusió per a aquest món de la colombofília.

Esperem seguir gaudint amb la seva companyia durant molt de temps i compartir tants bons moments
colombòfils com ho solem fer amb Constantino.

PACO MARSET


Paco Marset. es un gran colombofilo
de Cocentaina. Su palomar está hubicado a los pies de la sierra Alicantina de la Aitana, un paraje espectacular. Paco es un colombófilo de toda la vida y a lo largo de su vida colombófila  ha formado parte de Clubs como el de Cocentaina, Alcoy y L'Olleria. A sus 69 años y 50 en el mundo colombófilo ha cosechado grandes exitos. Ha sido "Campeón de España en el año 1998" y  Campeón del Mundo, formando parte del equipo español que gano la "Olimpiada Mira 1998". Marset, como nosotros lo llamamos, es tambien Juez Nacional de Palomas Mensajeras.

Realmente es un placer y una suerte poder tener buenas conversaciones colombófilas con él, tanto como persona y como colombófilo.En las fotografías nos muestra sus instalaciones y sus palomas reproductoras. Marset cultiva su linea de palomas de toda la vida. Estas palomas las adquirió de un colombófilo catalán muy famoso llamado el Dr. Roberto Roig. A lo largo del tiempo ha introducido alguna paloma de origen distinto.  También hemos disfrutado desde su terraza de las impresionantes vistas de la Sierra de la Aitana.
JULIO SAHOQUILLO VIDAL
Años de experiencia

Con la entrada de Julio Sahuquillo, nuestro club Coloms Missatgers La Costera, incorpora su sabiduría y años de experiencia en el mundo de la colombofilia.
Julio vive en  L'Olleria. A sus 73 años comenzó en la colombofilia en 1968, tiempo suficiente para que en el presente haya comprobado y concursado desde la linea de Portugal como desde la linea de Francia.
Comenzó con lineas de palomas procedentes del palomar de Juan
Albiñana, en la actualidad estas palomas junto lineas de palomas modernas como Aardens, Hagens y algunas palomas inportadas como es el caso de Koopmans le hacen disfrutar de excelentes resultados.
Sin duda alguna nuestros socios más novatos aprenden con Sahuquillo escuchando sus puntos de vista, sus opiniones y sus consejos sobre  este deporte.
Sus instalaciones de L'Olleria constan de cinco departamentos.
Un primer deparamento para las hembras, un segundo para el cuadro reprocuctor, un tercero para palomas viajadas adultas y  finalmente dos para pichones jovenes del año.
 
Al visitar su palomar cualquiera se percata rápidamente de ese equipo envidiable de palomas adultas viajadas en la linea de Francia y Portugal que conforman una parte de su cuadro reproductor.
Julio junto con su mujer Dolores, llevan las palomas en un perfecto estado de salud, muchas horas de entrenamientos y una excelente limpieza de las instalaciones.
Su equipo de palomas de vuelo consta de unas 50 palomas adultas y unas 80 palomas jovenes del año.

En las fotografías podemos observar los pPichones de esta temporada y su maravilloso cuadro reproductor.
CON JULIO SAHUQUILLO, NUESTRO CLUB SIGUE CRECIENDO Y EL BUEN AMBIENTE CREADO SIGUE ATRAYENDO NUEVOS COLOMBOFILOS.JOSEP.V LÓPEZ ALVENTOSA
Una assegurança per comprovar coloms des de llargues distacies.

Fa anys per 1991 patia jo (Francisco Bellver) una malaltia la qual no em permetia sortir de casa. Va ser llavors quan Josep Vte. juntament amb uns amics em van acostar a la colombofilia. Des de llavors hem seguit junts els passos fins a l'actual situació del nostre club "Coloms Missatgers la Costera".Pep, com jo l'anomene, va entrar a la columbofília el 1987 quan era un xaval i es va fer membre del club "La Gavina" d'Olleria.Ell viu la columbofília intensament durant tot l'any.
La cria i posteriorment la preparació dels seus coloms ocupen tot el temps que disposa després de la feina.Tant com  a columbòfil i com a amic sempre és el primer que està en qualsevol tasca o necessitat.Les seves primeres coloms se les proporcionaria un columbòfil molt major de la ciutat de Xàtiva però seria al club "La Gavina" on va adquirir els coneixements de la columbofília i saviesa dels columbòfils d'aquest club.
El quadre reproductor de Pep està format per 10 parelles descendents dels seus coloms de tota la vida "La Puteta" i "Anella Negra" la arrel ve dels coloms adquirides de columbòfils que formaven part del club de l'Olleria i de la selecció que any rere any ha anat fent la cistella en les diferents temporades.
La passió per les línies de coloms de gran fons també van cridar l'atenció de Pep i no trigaria a reforçar la seva quadre reproductor amb coloms procedents de les millors línies europees de gran fons com les Muller i AArde. En el colomar de vol, Pep té un equip d'unes 80 coloms entre els colomins nous l'any i coloms adultes de diferents temporades. Com apassionat dels concursos de gran fons acumula nombrosos bons resultats i triomfs tant a nivell social com provincial entre els quals podem destacar:
  • 1r AS PALOMA PROVINCIAL DE FONS.
  • 1r AS PALOMA PROVINCIAL DE GRAN FONS, per dos anys seguits.
  • 20è AS PALOMA INTERCOMUNICADORS VILEFRANCHE 900km.
Actualment Josep Vicent Lopez és membre fundador del nostre gran i pròsper club "Coloms Missatgers la Costera". No hi ha membre al nostre club que per la seva generositat no tingui coloms procedents del seu colomar.Pep és un amic i membre del qual sempre es pot comptar per a tot, especialment per a alguna cosa que tingui a veure amb els coloms missatgers i amb el nostre club.
Salutacions Amic, és un honor que formis part del nostre club i poder fer columbofília amb tu. FRANCISCO BELLVER RUBIO

Paco, como todo el mundo le conoce , es un apasionado de los concursos de gran fondo, comenzó en la colombofilia en el año 1991 en el Club La Gaviota de L'Olleria hasta que  en 2005 decidió, junto con otros colombófilos, empezar un nuevo proyecto en su vida colombofila que se tradujo en la creación de nuestro club Coloms Missatgers La Costera.


Sus primeros ejemplares de palomas fueron los originales de los colombófilos componentes del club La Gaviota, formando una base excepcional descendientes de la mejor linea de palomas de Juan Albiñana Soler conocidos como "Els Blaus", tambi'n de Francisco Vidal de donde procede"La 21.000" y de Luis Bertomeu "Linea de l'Almeria".

Estas lineas de palomas originales de la zona destacadas para realizar concursos de largas distancias en combinación con la linea de Jan Aardens que adquirió hace unos años  procedentes del palomar del colombófilo asturiano José Ramón Caro Somoano por medio de Manolo Montesinos de Alicante y una linea de Aardens del palomar de A. Van Berkel linea La Ponderosa-Holanda, una combinación perfecta para obtener una linea propia de palomas magníficas para disputar las pruebas de larga distancia.

En el club "La Gaviota" además de dar los primeros pasos en colombofilia, aprendió mucho del colombófilo Juan Albiñana. En el presente,  Paco representa un pilar basico para que predomine  una bonita colombofilia, compartiendo palomas y saberes con todo colombófilo nuevo que atraido por nuestro deporte decide formar parte de nuestro club.
Paco ha cosechado muchos éxitos a nivel social, provincial e incluso nacional, siempre en los grandes y duros retos que representa las larga distancia, siendo siempre un rival ha tener en cuenta en este tipo de concursos. Siempre es importante en un club tener colombófilos como él, dispuestos en todo momento a trabajar en todo.
En estos momentos las circunstancias laborales le obligan a trabajar a muchos kilometrors de su palomar y le hacen difícil practicar una buena colombofilia. Por ello es de admirar y agradecer el esfuerzo por estar cada temporada junto con los miembros del club y estar en todos lo encestes y  pruebas de la temporada, aunque debido a su pasión por la colombofilia no se le nota para nada que sea un sacrificio si no todo lo contrario.
Esta temporada 2011 su esfuerzo ha sido recompensado por sus palomas resultando Campeón Social de Gran Fondo, comprobando 4 palomas, de 4 encestadas en las dos pruebas de Gran Fondo-Valance 800km, las mismas 4 en las dos pruebas.
Paco nos ha cedido unas bonitas fotos de su palomar de vuelo y de cria. Actualmente ha introducido en su cuadro reproductor dos nuevas lineas de palomas de RudiHendrikx procedentes del palomar de nuestro socio Constantino Navalón y la linea de palomas Maulemas.
Es un placer tener colombofilos en nuestro club  como Paco.
GRACIAS.


GREGORIO GANDIA GASSÓ

Gregorio viu a Moixent i sempre ha estat, d'una forma o altra, lligat a la colombofília . Els seus inicis els trobem al Club d'Ontinyent on ha estat competint durant molts anys. Però al 2009 decidí formar part del  nostre club per la seva proximitat.

El caracteritzen una forta afició per aquest món de la colombofilia. I Malgrat la situació del seu colomer, qui el coneix de seguida veu les ganes i la il·lusió que desprén per estar al capdavant de les classificacions, ja que es troba, en alguns casos a uns 20km i d'altres a uns 50km més allunyat que els restants participants que formem el Club. Amb tot això aquest 2011 està aconseguint uns resultats fabulosos marcant dins dels primers grups de coloms.

Amb un colomer tranquil, còmode, pràctic, net i saludable, reuneix un conjunt de condicions que fan que els seus coloms estiguen marcant de forma impresionant.
La base del seu colomer sempre s'ha caracteritzat per  coloms de la zona, és a dir, "coloms de sempre", però, aquest últim any ha introduit nous coloms de mig i gan fons que segons ell és la combinació perfecta per al tipus de concursos d'un dia que es realitzen a València.

Sense cap mena de dubte, un gran colombòfil.

Des del Club et dessitjem que continues amb aquesta il·lusió i amb aquestos resultats que tant t'estàn fent gaudir.
SALVADOR FOLQUES

D'Algemesí (València), ens mostra un impresionant colomer i fabulos quadre reproductor amb línees com Bricoux, Sion, Laregola, Janssen, Hendrix i Marquez.                      

Durant molts anys ha estat vivint a Suissa i fou allí on s'interessà pels colomsmissatgers desprès de veure'ls volar a un colombòfil a prop d'on ell vivia. Va começar amb uns quants coloms que aquest senyor li va vendre i des d'aleshores que formen part de la seva vida. Aquest 2011 serà el primer any que s'inicia en la competició, fins el moment sols participava en derbys com el de Vinaròs, el d'Aragó i el de Murcia. Hem tingut la oportunitat de visitar les seves instal.lacions l'estat de les quals és ESPECTACULAR. Com es pot observar a les fotografies, és un colomer de fusta amb dos departaments, un per als jovens i pitxons d'un any màxim i l'altre per als coloms de 2 i 3 anys. El seuquadre reproductor consta de 8 parelles amblinies de gran fons Bricoux, Sion, Laregola, theelen i Miky Mause de Marquez També de velocitat i mij fons com són els Janssen. Quan ens ensenyà els reproducors ens quedarem sorpresos per la seva calitat. Realment molt bons coloms a la mà i en pedigree.
Prats.
Per al Club Missatgers la Costera és una gran satisfacció el poder comptar amb colombófils d'aquesta talla i amb la afició que ens ha mostrat Salvador. Estem segurs que aquesta pròximatemporada augmenta el nivell amb aquest gran colombòfil.